4 Bezoekers Online!
 

Melusien

Personalia
Melusien bestaat uit:

Erica van Brenk: dwarsfluit en folkharp

Marion van Kouwen: trekharmonica

 
Informatie

Met het instrumentarium van trekharmonica, fluiten en harp en de muziek die onmiskenbaar haar wortels heeft in de Europese traditie, lijkt Melusien een traditionele folkband. De verrassende arrangementen en composities daarentegen en een eigengereide repertoirekeuze, maakt het echter tot een onalledaagse verschijning met een eigentijds geluid.

 

Erica speelt dwarsfluit sinds haar prille jeugd. Ze werd al vroeg aangetrokken door de folk en stortte zich een tijdlang volledig op Ierse muziek - waarbij de fluit regelmatig werd verwisseld voor de tinwhistle - en dans. Enkele jaren geleden werd haar interesse gewekt door de balfolk en sindsdien is zij verwoed danser en vertolker van de frans-vlaamse balfolk muziek. Bij Melusien speelt Erica ook folkharp.

Marion is opgegroeid met de chromatische accordeon en ook zong zij al vroeg in allerlei verbanden. Vier jaar geleden ruilde ze haar 120-basser in voor de trekharmonica en kwam zij terecht in de wereld van de Italiaanse-, Franse- en Ierse volksmuziek. Bij Melusien speelt ze behalve trekharmonica ook anglo-concertina en zingt ze. Marion is docent bij Trekharmonica's Amsterdam en organiseert en bemiddelt onder de naam Skizzo voor verschillende folkactiviteiten.

 
Discografie
Geen
 
Muziek/Video
 FluitfeeksBlue Cerise - J'allais CharruerMazurka Pornos
 
Website en contact
 Website van MelusienEmail van Melusien