4 Bezoekers Online!
 
 

  RSS

Trekzakpagina ondersteunt RSS-feeds.
- Voor meer informatie klik je hier.
- In een separate rss-reader kunt u de volgende link plakken:
http://www.trekzakpagina.nl/rss/trekzakpagina.xml

   

 Interactief

Een levendige site houdt het onderhoud daarvan leuk en zinvol. Laat dus eens een berichtje achter in het gastenboek en maak gebruik van het forum of de samenspel-mogelijkheid, of schrijf je in voor de mailinglist. Als duidelijk is dat er behoefte bestaat aan deze site, dan is het goed om te weten dat alle inzet ook door andere muziekliefhebbers wordt gewaardeerd. Door het interactieve karakter van de site worden verscheidene mogelijkheden geboden, maar....nieuwe ideeën zijn zeker welkom. Gebruik hiervoor het contactformulier.

   

  Site-informatie

Deze site is primair bedoeld voor de liefhebber van de trekzak cq trekharmonica. Voornamelijk traditionele volksmuziek kan hier uitgewerkt worden gevonden in noten, tabs, tekst-, midi- en wma-bestanden. De bladmuziek is aanwezig in pdf-formaat. Hiervoor heeft u Acrobat Reader nodig, welk programma op vrijwel elke pc is geïnstalleerd. Mocht dit bij u niet het geval zijn, dan vindt u een link naar het betreffende programma onder het tabblad links. Onder 'Bladmuziek' worden met regelmaat nieuwe muziekstukjes toegevoegd, zodra deze door mij zijn uitgewerkt in tab en van een midi-voorbeeld zijn voorzien. De tab-uitvoering is uiteraard indicatief. Het kan heel goed mogelijk zijn dat iemand meer of minder wil trekken of duwen.

   

  Verzoeknummers

Indien u een verzoeknummer uitgezocht wil hebben, laat het dan weten via het contactformulier. Wellicht kan aan uw verzoek worden voldaan. Maar ook kunt u natuurlijk een oproep plaatsen in de rubriek "Zoek een lied".

   

  Bronnen

Sinds de start van deze pagina is uit het bezoekersaantal en de leuke berichten in het gastenboek gebleken dat er behoefte bestaat aan leuke uitgewerkte muziekstukjes. De keuze van de opgenomen en uitgewerkte muziek is zodanig dat het de bedoeling is dat voornamelijk traditionele muziek wordt opgenomen welke als 'public domain' kan worden aangemerkt. In verreweg de meeste gevallen is de componist niet meer bekend, zoals dat men volksmuziek gaat. Mocht desondanks abusievelijk een stukje zijn opgenomen waaraan iemand rechten kan ontlenen, dan kan dit gemeld worden via het contactformulier zodat dat stuk direct wordt verwijderd.

De muziekstukjes worden vaak elders in een basale uitwerking op internet gevonden of ergens gehoord, waarna e.e.a. op noten wordt gezet en via het programma 'Harmony Assistant' wordt vertaald naar tabs voor de trekharmonica. Hierna wordt de speelbaarheid getoetst en aangepast naar de meest eenvoudige variant. Voorts worden de akkoorden uitgezocht voor de baskant. Aangezien ikzelf pas een startende speler ben, kan dit betekenen dat iemand anders een andere setting prevaleert en de uitwerking moet dat ook als indicatief worden gezien. Hierna wordt e.e.a. naar een pdf-file omgezet.

Vervolgens wordt de basis van het muziekstuk uitgebreid met bassen en eventueel enige andere begeleiding, waarna een midi-file wordt gemaakt. Bij een aantal songs zijn ingespeelde stukjes toegevoegd. Deze muziekstukjes zijn ingespeeld door Sylvain Piron die zo vriendelijk was om schriftelijk toestemming te geven om de uitvoeringen in deze site te mogen gebruiken. Hoewel de uitvoeringen in G/C zijn, geeft het toch een goed sfeerbeeld. Het lied "The fields of Athenry" is geschreven door Pete St.John. Pete heeft schriftelijk toestemming gegeven om zijn compositie in een bewerking op mijn website te mogen gebruiken. Wel vroeg hij om duidelijk te maken dat hij de compositie heeft geschreven omdat veel mensen denken dat het een traditional song is.

   

  Public Domain

© Als u rechten heeft op een compositie dan kan dit via het contactformulier worden gemeld, zodat die compositie kan worden verwijderd.
© If you have rights to a composition then can this by means of the liaison form be communicated, so that that composition can be removed.
© Si vous avez les droits à une composition pouvez alors ceci via le formulaire de contact être communiqués, pour que cette composition puisse être écartée.

   

  Link plaatsen

Indien u een link naar de Trekzakpagina plaats, dan wordt dat uiteraard op prijs gesteld. U kunt desgewenst onderstaand logo gebruiken. De hyperlink luidt: http://www.trekzakpagina.nl


 

   

  Bladmuziek

Zelf een melodietje noteren?... download hier een blanco blad met notenbalk, tabs en basregel om af te drukken in 3/4-maat en hier voor een blad in 4/4-maat. Afhankelijk van uw schermresolutie kunnen de lijndikten wisselen, maar ze worden gelijkmatig afgedrukt.