4 Bezoekers Online!
 

Nadat maar liefs 1000 bezoekers van de Trekzakpagina de Poll hebben ingevuld, is een aardig beeld ontstaan over de woonlocatie en het merk en type van het gebruikte muziekinstrument. Nu dit zo langzamerhand representatief genoemd mag worden, wordt het tijd om eens een en ander op een rij te zetten.

 

1) Allereerst de provincie-indeling. Opvallend (maar niet onverwacht) is dat in de provincie Friesland de meeste belangstelling voor de trekzak bestaat met maar liefs 25% van het landelijke gemiddelde. In Flevoland en Zeeland daarentegen is de belangstelling erg laag (of men heeft daar geen internetaansluiting).

 
 

2) De keuze van merken geeft ook een redelijk helder beeld. Hohner is verreweg favoriet met een marktaandeel van 25%, gevolgd door Serenellini en Castagnari op een gedeelte tweede plaats met ieder 12% marktaandeel.

 
 

3) Dan hebben trekzakspelers een duidelijke voorkeur voor de tweerijer. Het kan overigens zijn dat hierin enige vertekening zit. Iedereen kan slechts eenmaal de poll invullen. Het kan dus wel zo zijn dat iemand een tweede instrument niet heeft kunnen toevoegen, maar ach..... zo representatief is het nou ook weer niet!

 
 

Bron: Trekzakpagina