4 Bezoekers Online!
 
ei

We zoeken allemaal naar het ei van Columbus om dát te kunnen doen wat we willen bereiken. Op muziekgebied is héél veel te verkrijgen, maar het is altijd aardig om de juiste links te vinden naar die schatten. De Trekzakpagina helpt daarbij. Tips zijn uiteraard van harte welkom.

Hulp in één oogopslag: Freeware= Freeware  Shareware= Shareware Web-applicatie=Web-applicatie PC-applicatie=Pc-applicatie


  Free/Share Web/Pc

ABC-Navigator (Mutitoepasbaar ABC-programma)

ABC Navigator is een programma voor de behandeling van muzieknotatie bestanden in ABC-formaat. ABC is een tekst-gebaseerd muzieknotatie formaat, dat veel wordt gebruikt. Met dit programma kunnen tal van toepassingen worden uitgevoerd, zowel in notatie, bladmuziek en geluidsbestanden.

Freeware PC-applicatie

ABC-Convert-A-Matic (Converteert ABC naar MIDI en Bladmuziek)

Deze geweldige toepassing maakt het mogelijk om met weinig inzet snel een ABC-file om te zetten naar een midi- en pdf-file. Het web wemelt van in ABC-genoteerde muziekjes. Kopieer de tekst van de ABC-file en laat deze los in het invoerveld van de webapplicatie. Met een muisklik worden vervolgens de midi-file en de bladmuziek gemaakt, zodat het snel te beluisteren en te bekijken is.

Freeware Web-applicatie

Notepadfinale (freewareversie muzieknotatieprogramma)

De freewareversie van de grote broer (zie elders op deze pagina). Prima om een start te maken met een muzieknotatieprogramma.

Freeware PC-applicatie

YouTubeDownload (downloadtoepassing van YouTube video's)

De zeer vele YouTube-video''s op muziekgebied geven vaak een heel mooie mogelijkheid om spel te observeren. Hoe lang een video beschikbaar blijft is echter afhankelijk van degene die het kanaal beheert. Met deze toepassing kunt u de video naar uw PC downloaden zodat het voor u altijd beschikbaar blijft.

Freeware Web-applicatie

MuseScore (Muzieknotatie software)

MuseScore is een gratis platform onafhankelijk WYSIWYG muziek notatie programma, beschikbaar onder the GNU GPL licentie. Enkele kenmerken:
- WYSIWYG, noten worden gezet op "virtueel bladmuziek"
- Ongelimiteerd aantal notenbalken
- Tot 4 stemmen per balk
- Gemakkelijk en snel invoeren van noten met de muis en keyboard via MIDI Mogelijkheid om met teksteditor tablatuur bij te plaatsen. 

Freeware PC-applicatie

Media Converter (MP3 trekken van YouTube)

Met deze toepassing is het mogelijk om via het web verschillende soorten data te converteren naar ander gewenste data. Een hele fijn toepassing is bijvoorbeeld om alleen de muziek van een YouTube-video te downloaden als MP3-file zodat je de muziek op je pc kunt beluisteren of branden op een cd.

Freeware  Web-applicatie

BestPractice (Vertaagd afspelen van geluidsfile)

BestPractice is een hulpprogramma waarmee je muziek van een geluidsbestand of rechtstreeks van een CD kunt vertragen of versnellen. Normaal gesproken wordt geluid vervormd wanneer de snelheid wordt vertraagd. Je krijgt dan het effect net als bij het afspelen van een 45 rpm plaat op 33 rpm snelheid. BestPractice vertraagt of versnelt de muziek zonder het geluid te vervormen.

Freeware PC-applicatie

Harmony Assistant (Muzieknotatieprogramma)

Het programma Harmony Assistant is een zeer uitgebreid muzieknotatieprogramma. Hiermee kan ook tablatuur voor de trekharmonica worden gegenereerd. Er is een Nederlandse taal-module beschikbaar. De bladmuziek voor de Trekzakpagina en het Diatonisch Nieuwsblad worden met dit programma gemaakt.

Shareware PC-applicatie

TablEdit (Muzieknotatieprogramma)

TablEdit is een programma voor het maken, bewerken, afdrukken en het luisteren naar tablatuur en bladmuziek voor gitaar en andere snaarinstrumenten. Hoewel bedoeld voor de gitarist, is dit niet daartoe beperkt gebleven. Zo bestaat er ook ondersteuning voor onder andere de trekharmonica.

Shareware PC-applicatie

Manual TablEdit (Handleiding voor TableEdit)

Aangezien TableEdit in het Engels is, heeft Hans Elst een Nederlandse handleiding geschreven en deze kosteloos ter beschikking gesteld op zijn website.

Freeware PC-applicatie

ABCEdit (Muzieknotatieprogramma)

Onder deze link vind je het freeware muzieknotatie-programma van J.Coolegem. Allerlei muzieknotaties, zoals met noten, abc, lyrics en cijfertjes voor trekharmonica zijn mogelijk. Tevens zijn er voorbeeldbestanden en uitgebreide handleidingen te vinden. De registratiecode kan kosteloos worden aangevraagd.

Freeware PC-applicatie

Finale (Muzieknotatieprogramma)

Ook Finale is een muzieknotatieprogramma. Je kunt hiermee je creativiteit en liefde voor muziek samenstellen, rangschikken, specificeren en  kwaliteit bladmuziek af te drukken.

Shareware  PC-applicatie 

Akkoordgenerator (Generator van akkoorden voor trekzak)

Natuurlijk mag een van onze eigen webapplicaties niet ontbreken. De akkoordgenerator voor trekzak kan een hulpje zijn om het juiste basakkoord snel te vinden. Tot zes noten (binnen een maat) kunnen worden ingevoerd en de akkoordgenerator geeft suggesties met een percentage over de waarschijnlijkheid van de toepasselijkheid.

Freeware  Web-applicatie 

DvdVideoSoft (Conveert YouTube-video naar MP3)

Eerder bespraken we een soortgelijk programma. Dit programma werkt echter offline. Aan een YouTube-video kan een MP3 worden onttrokken. Op de site staat een duidelijk handleiding.

Freeware PC-applicatie

AudaCity (Software om geluid op te nemen en te bewerken)

Met deze software kunt u geluid opnemen, ook over meerdere sporen, en deze bewerken. Kwalitatief een goed instrument voor diegene die eigen werk wil opnemen.

Freeware PC-applicatie